İstanbul Çelik Yapı

İstanbul çelik yapı malzemesine ihtiyaç duyulan bir şehrimiz olarak ön plana çıkmaktadır. Çelik dünyada en çok kullanılan malzemelerden biridir.

Çelik, 1.400°C'nin (2.552°F) üzerindeki sıcaklıklarda bir yüksek fırında demir cevherinin kokla indirgenmesiyle üretilmektedir. Günümüz koşullarında İstanbul’da çelik yapı malzemesinin üst düzeyde temin edildiği bilinmektedir.

Çelik, onu çok çeşitli uygulamalar için uygun kılan birçok özelliğe sahiptir. Güçlü, sert ve haddeleme veya dövme yoluyla kolayca karmaşık şekillere dönüştürülebilir. Aynı zamanda mükemmel korozyon direncine ve iyi elektrik iletkenliğine sahiptir.

İnşaatta kullanılan ana çelik türleri, düz karbonlu çelik ve yüksek mukavemetli düşük alaşımlı (HSLA) çelik içeren yumuşak çeliktir. İstanbul çelik yapı malzemesine özellikle inşaat sektöründe ihtiyaç duyulmaktadır.

İstanbul’da Çelik Neden Tercih Ediliyor?

Çelik, olağanüstü dayanıklılık ve güç sunarak, onu bina yapımından enerji üretim ekipmanları, gemiler, köprüler ve araçlar gibi endüstriyel uygulamalara kadar geniş bir kullanım yelpazesi için ideal bir malzeme haline getirmektedir. Ülkemizin üretim merkezleri arasında yer alan İstanbul çelik ihtiyacının da fazla olduğu bir kent olarak karşımıza çıkmaktadır.

Çelik, 90 kata kadar olan binaları inşa etmek için kullanılabilir. Mukavemet ve dayanıklılık niteliklerine ek olarak, çelik, mükemmel korozyon direnci özelliklerine sahiptir ve bunun yerine başka malzemelerin kullanılması durumunda tuzlu suyun zarar verebileceği limanlar veya kıyı bölgeleri gibi aşındırıcı ortamlarda kullanıma uygun hale getirmektedir.

Çelik, dünyada en yaygın kullanılan malzemelerden biridir ve imalatta önemli bir unsurdur. Çelik, arabalardan binalara, köprülere ve gemilere kadar her şeyi yapmak için kullanılır. Ayrıca ev aletleri, aletler ve aletler gibi diğer birçok üründe de kullanılmaktadır.

Çelik Hangi Özelliklere Sahiptir?

Çelik, onu üretim için iyi bir seçim haline getiren birçok niteliğe sahiptir. Birincisi, yüksek mukavemete sahiptir, yani deforme olmadan veya kırılmadan yüksek basınçlara dayanabilir. İstanbul çelik ihtiyacının fazla olmasında çelik malzemesinin bu özelliği etkili olmaktadır.

Çelik malzemesine kuvvet uygulandığında metalin kendisine zarar vermeden şeklini değiştirebilir. Yine çelik, alüminyum veya titanyum gibi diğer metallerle karşılaştırıldığında düşük yoğunluğa sahiptir. Bu, çelikten bir şey oluşturmak için bu diğer metallerden daha az malzeme gerektiğinden daha uygun maliyetli hale getirmektedir.

Çelik, çekiç ve testere gibi basit aletler kullanılarak kolayca bükülebildiğinden, işlenmesi de kolaydır. Çelik binlerce yıldır kullanılan bir malzemedir. Zırhtan binalara kadar her şeyde kullanıldı. Çelik, yerkabuğunda en bol bulunan elementlerden biri olan demirden yapılır.

Çelik, çok yönlü ve güçlü olduğu için çok yaygın olarak kullanılmaktadır. Birçok farklı formda şekillendirilebilir ve uygulamaya bağlı olarak çok çeşitli tip, kalite ve ebatlarda bulunabilir. Çelik aynı zamanda bol, ucuz ve geri dönüştürülebilmektedir.

Çelik kirişler binalarda, köprülerde vb. kalıcı destekler olarak kullanılır. Yapısal çelik, uçak gemileri veya denizaltılar gibi mukavemetin gerekli olduğu gemilerin veya diğer büyük araçların yapımında da kullanılabilmektedir. Sac levha, evlerin veya ticari binaların duvarları veya çatıları gibi bina projelerinde kullanılmak üzere ince levhalar halinde yuvarlanabilmektedir.