Tiny House ve Bungalov Ev Farkı

Tiny House, minimalist yaşam sevenler için, tekerlekli, taşınabilir ve genellikle 20 metre kare ile 50 metre kare arasında inşa edilen yapılardır.

Bungalov evler ise sıklıkla ahşap kaplama tercih edilen, imarlı alanlara inşa edilen, asma kat çıkılarak 50 metre kare üzerinde de inşa edilebilen yapılardır. Tiny House ve Bungalov ev arasında çok büyük farklar yoktur. İki yapı da minimal yaşam tarzına uygun, düşük yatırım maliyetleri sunan yapılardır.

COLD FORMED

Tiny House ve Bungalov evler arasındaki farklar şu şekildedir;

1-) Boyut

Tiny House ve Bungalov evlerin arasındaki farklardan en önemlilerinden biri de metre kare farklarıdır. Tiny House’lar daha düşük metre karelerde inşa edilen, genellikle tek katlı olarak tercih edilen yapılardır. Bungalov evler ise metre kare olarak Tiny House’lara göre daha büyük metre karelerde inşaa edilebilir.

2-) Yaşam Alanı

Tiny House’lar yaşam alanı olarak daha dar yapılardır. Daha düşük metre karelerde taşınabilir olarak inşa edilmektedirler ve eşya olarak daha minimal eşyalar kullanılmaktadır. Geniş ailelerden ziyade çekirdek ailelerin daha Rahat konaklayacağı bir yapı olarak karşımıza çıkmaktadır. Bungalov evler ise Tiny House’lara göre daha geniş metre karelerde inşa edilebilir. Minimal yaşam tarzına uygun bir yapı olsa da geniş mobilyaların da kullanılabildiği, asma kat veya daha fazla odanın yer alabileceği yapıladır.

3-) Taşınabilirlik

Tiny House’lar tekerlekli yapılar olarak inşa edilebildiği için taşınabilir özelliktedir. Bungalov evler ise bir arazı üzerine inşa edildikleri için taşınamazlar.

4-) İmar Durumu

Tiny House’lar tekerlekli olarak inşa edilen yapılar olduğu için konulacağı alanda imar zorunluluğu taşımaz fakat seyahat iznine ihtiyaç vardır. Mevzuata göre ruhsat trafik tescil ve plaka gibi işlemleri tamamlandıktan sonra tekerlekli ve karavan gibi kullanılması halinde imar zorunluluğu bulunmamaktadır. Bungalov evler ise imarlı alanlara inşa edilen yapılardır.

5-) Çevre

Tiny House’lar çevreye zarar vermeyen, düşük karbon ayak izi içeren yapılardır. Bungalov evlerde minimalist yapıları ile çevre dostu ypılar olarak karşımıza çıkmaktadır. Özellik platformlu olarak inşa edilen bungalov evler hem kullanılan alanı büyütmek hem de çevreye olan tahribatı azaltmak için sıkça tercih edilmektedir.

Ayrıca doğa içine inşa edilen Tiny House ve Bungalov evler evcil hayvanlar için de oldukça uygundur. Doğa ile iç içe aileniz ile vakit geçirebileceğiniz harika alanlar sunar.