Çelik Konstrüksiyon Fiyatları

Çelik konstrüksiyon tasarımlarına olan ilgi günden güne artış göstermektedir. Son yıllarda hem toplu konutlarda hem de bireysel konutlarda en yaygın kullanılan yapı malzemesi çelik konstrüksiyonlardır.

Bu yapı ürünleri genel olarak hafif çelik olarak bilinmektedir. Dolayısıyla bu yapılardan oluşturulan evlerin inşaat süresi oldukça kısa zamanlarda yapılmaktadır.

Hafif çelik olmasına rağmen bu malzemelerin tasarım güvenliklileri oldukça yüksek seviyededir. Bu malzemelerin alaşımları genel olarak krom ve galvanizden oluşmaktadır. Öte yandan bazı çelik konstrüksiyonlar nikel alaşımlıda üretile bilinmektedir. Bu yapı ürünleri yük oranını ciddi oranda azaltmaktadır. Bu nedenle daha çok deprem tehlikesi olan bölgelerde kullanılmaktadır. Peki, bu tür sistemlerin avantajları nelerdir? İşte detaylar!

Çelik Konstrüksiyonun Avantajları

Çelik konstrüksiyon yapı malzemelerinin birçok avantajı bulunmaktadır. Ancak en önemli avantajlarından bir tanesi ekonomik olmalıdır. Beton yapılara kıyasla bu yapı ürünü yaklaşık yüzde 30 daha ucuz maliyete sahiptir.

Öte yandan mimari bir serbestlik sunmaktadırlar. Beton malzemelerinden oluşan yapılara istenilen her şekilde verilememektedir. Ancak bu malzemeler müşterilerin istedikleri tasarımlara kolayca dönüşebilmektedir. Bu sayede yapı sahipleri hayalini kurdukları yapılara kolayca ulaşabilmektedir. Ayrıca bu ürünler kolay taşınabilirler.

Öte yandan geri dönüşüm içinde elverişli bir yapıya sahiptirler. Çoğu beton yapılar sonradan geri dönüşüme çevrilemezler. Ancak tüm çelik konstrüksiyon ürünleri ısıtılarak geri dönüşüme katkı sağlayabilir. Peki, bu tür tasarımların fiyatları ne kadardır? İşte ayrıntılar!

Çelik Konstrüksiyon Fiyatları

Bu ürünlerin fiyatları bazı etkenlere göre değişiklik göstermektedir. İlk olarak bu ürünler temel çeliği, kolon çeliği ve kiriş çeliği olarak birbirinden ayrılmaktadır. Burada ki her çelik konstrüksiyon türünün kalınlıkları birbirinden farklı olmaktadır. Bu durumda doğrudan fiyatları etkilemektedir. En uygun olan çeşit ise kolon çelik olup temel ve kiriş çeşitlerinin birim fiyatları bir miktar yüksek olmaktadır.

Öte yandan fiyatlar yapının mimarisine göre de değişiklik göstermektedir. Yapının kat sayısı doğrudan fiyatları arttıran bir özelliktir. Dolayısıyla tek katlı yapıların birim fiyatları daha uygun olmaktadır. Son olarak yapının boyutu da fiyatları doğrudan etkilemektedir. Fiyatlar genel olarak metre kare üzerinden verilmektedir. Dolayısıyla yapının metre karesi ne kadar fazla olursa bu ürünlerin fiyatları da o oranda yüksek olacaktır.

Çelik Konstrüksiyon Dayanıklı mı?

Bu ürünlerin hafif olmasından dolayı en çok merak edilen soruların başında dayanıklılık gelmektedir. Çelik konstrüksiyon, depremlerde beton yapılara göre daha dayanıklı bir yapıya sahiptir. Öte yandan bu yapıların tamamında temel sistemi kullanıldığından olukça sağlam olarak inşa edilmektedir.

Galvaniz bir yapıya sahip olmasından dolayı bu ürünler zamanla paslanma da meydana gelmemektedir. Dolayısıyla çürüme ve düşme gibi bir durum söz konusu değildir. Ortalama olarak bu ürünlerin kullanım ömürleri 50 yıldır. Ancak uygun ve gerekli bakımlarının yapılması durumda kullanım ömrü daha da artabilmektedir.