Kayseri çelik yapılar dendiğinde akla gelebilecek şehirlerden bir tanesidir. Kayseri elverişli ulaşımı sayesinde ticarette önemli yer tutmaktadır. Kayseri’de tarım alanları oldukça geniştir.
Kayseri’de tarım alanları oldukça geniştir. Buğdaydan arpaya, şeker pancarından baklagillere, üzümden patatese kadar birçok meyve ve sebze ürünü yetiştirilmektedir.
Konya’da hayvansal ürünler elde etmeye yönelik olarak hayvancılık yapılmaktadır. Hayvan yetiştiriciliğinin en önemli kısmı yetiştirilen hayvanların barındığı çiftliklerdir.
Çelik yapılar hayvan çiftlikleri için oldukça ideal yapılar olarak karşımıza çıkar. Kayseri’de çelik yapılar küçük baş ve büyük baş hayvan yetiştiriciliği için en uygun yapılardır. Besi çiftlikleri, çelik ahırlar Konya ili için çokça tercih edilmektedir.
Çelik yapı ürünleri herhangi bir şekil, boyut veya yükseklikte inşa edilebilirler. Tek sınırlama senin hayal gücün! Ateşe dayanıklıdırlar ve yanmaz yapıları nedeniyle kolay alev almazlar. Çelik yapılar, beton veya ahşap gibi diğer yapı malzemeleri gibi kolayca düşmeden şiddetli rüzgarlara dayanabildiklerinden deprem ve kasırgalara karşı yüksek direnç sağlar.
Çelik yapılar dış şartlara, mantarlara ve kolayca saldıran diğer zararlılara karşı savunmasızlığı nedeniyle onarım sırasında daha fazla bakıma ihtiyaç duyan ahşap gibi diğer malzemelere kıyasla hasar gördüklerinde bakımı ve onarımı kolaydır ve zamanla bozulmasına neden olmaktadır.
Çelik yapılar, çelikten yapılmış bir yapı türü olarak tanımlanabilir. Çelik, güçlü, dayanıklı ve yüksek çekme mukavemetine sahip olduğu için inşaatta yaygın olarak kullanılan bir metaldir. Çelik yapılar genellikle beton ve ahşap gibi diğer malzemelere göre daha kolay inşa edilmesi, uygun maliyetli, dayanıklı ve bakımının kolay olması nedeniyle tercih edilmektedir.
Çelik yapılar ihtiyaçlarınıza göre istenilen şekil ve ebatta tasarlanabilmektedir. Uzun süre yüksek sıcaklıklara maruz kaldıklarında dahi kolay yanmadıklarından yangına karşı dirençleri yüksektir. Çelik yapılar korozyona karşı dayanıklıdır. Yani uzun süre neme maruz kalsalar bile kolayca paslanmazlar. Bu, onları kıyı alanları veya nehirlere veya göllere yakın yerler gibi sürekli suya maruz kalan alanlar için uygun hale getirmektedir.
Çelik yapı ürünleri iyi bir sismik dirence sahiptirler, bu da depremler veya kasırgalar gibi diğer doğal afetler sırasında kolayca yıkılmayacakları anlamına gelir. Bu yapılarda kullanılan çelik ayrıca bir deprem sırasında titreşimleri emmeye yardımcı olur ve bu titreşimlerin bina yapınızda neden olduğu hasarı önler.
İyi ses yalıtım özelliklerine sahiptirler, bu da gürültü kirliliğini azalttıkları anlamına gelir. Çelik, inşaat sektöründe en çok kullanılan malzemelerden biridir. Çelik yapılar, maliyet etkinlikleri ve dayanıklılıkları nedeniyle giderek daha popüler hale geliyor. Çelik yapı, genellikle bir binayı veya başka bir yapıyı desteklemesi amaçlanan, bir çerçeve veya iskelet yapı oluşturmak üzere bir araya getirilen çelik elemanlardan oluşan bir sistemdir.
Çelik yapı, binaların ve çelikle inşa edilen diğer yapıların güvenliğini ve sağlamlığını sağlamada önemli bir rol oynamaktadır. Çelik yapılar güçlü, rijit ve dayanıklıdır. Uzun süreler boyunca bütünlüklerini kaybetmeden aşırı koşullara dayanabilirler. Çelik yapılar, inşaat projelerinde kullanılan beton, bakır boru ve ahşap kirişler gibi diğer malzemelere göre daha ucuzdur.
Çelik yapılar, kış aylarında binanın içinde ısıyı korudukları ve yaz aylarında binanın soğumasına yardımcı oldukları için enerji açısından verimlidir. Bu onları, kışları sıcaklıkların sıfır santigrat derecenin altına düştüğü, yazların ise sıcak ve nemli olduğu ve sıcaklıkların zaman zaman 50 santigrat dereceye kadar ulaştığı soğuk iklimler için ideal kılar!