Tuzla Çelik Yapı

İstanbul’un ilçelerinden biri olan Tuzla, Türkiye’nin en büyük tersanelerine ev sahipliği yapmaktadır. Tuzla da gelişmiş sanayi bölgeleri ve sanayi siteleri bulunmaktadır.

Tuzla çelik yapıların avantajlarının en iyi şekilde kullanabilen illerimiz arasında yer almaktadır.

Tuzla çelik yapıların kullanım özelliklerinden en iyi şekilde faydalanacak, çelik yapıları ihtiyaca yönelik olarak kullanabilecek ilçelerimizden biridir. Gelişmiş tersane bölgeleri ve marinaları ile çelik yapıların sağladığı avantajları kullanabilen Tuzla çelik yapıların oldukça fazla olduğu ilçeler arasındadır.

Tuzla’da Çelik Yapılar Nerelerde Kullanılır?

“Tuzla’da çelik yapılar nerelerde kullanılır?” Sorusu sorulduğunda akla ilk önce tersaneler ve yat marinaları gelmektedir. Tuzla, Türkiye’nin en büyük tersanelerine sahip ilçelerden yalnızca biridir. Fakat Tersane büyüklüğü sebebiyle Tuzla’da çokça çelik konstrüksiyon, çelik depo kullanımına ihtiyaç vardır.

Tersanelerde kullanılan çelik depolama alanları, çelik konteynırlar dışında çelik hangarlar da bulunmaktadır. Bu kullanım alanları dışında çelik yapılar Tuzla bölgesinde marinalar için de kullanılmaktadır.

Yat sahipleri için marinalarda yat bakım ve onarım alanları oldukça önemlidir. Çelik yapı malzemesi marinalarda kurulacak olan yat bakım ve onarım alanları için oldukça ideal bir malzemedir. Yat bakım ve onarım alanları dışında yat showroomları için kurulacak olan kalıcı veya geçici çelik yapılar kurulmaktadır.

Çelik Depoların Kullanım Özellikleri Nasıldır?

Çelik depolar, dış şartlardan korunması gereken mal, hammadde ve diğer öğeleri depolamak için kullanılmaktadır. Birkaç farklı şekil ve boyutta tasarlanan çelik depoların, çoğu tasarım olarak benzerdir. Günümüz koşullarında tasarımı yapılan çelik depolar her zaman üst düzeyde bir etkiye sahiptirler.

Çelik depo, malları depolamak için kullanılan çelikten yapılmış bir binadır. Birçok farklı şekil ve boyutta tasarlanmaktadır. Ancak genellikle bazı ortak noktaları vardır. Çelik depolar normalde çelik ve betonun bir kombinasyonu ile inşa edilmektedir. Bununla birlikte bazıları tamamen bir veya diğer malzemeden inşa edilebilmektedir. Bu binaların dış duvarları oluklu metal veya masif çelik panellerden yapılabilmekte olup istenilen her renge boyanabilmektedir.

Çelik depoların, çatıları genellikle oluklu metal veya ahşap kiremitlerden yapılmaktadır. Genellikle yağmur suyunun yağmur yağdığında daha kolay akması için belirli bir açıda eğimli çatılara sahiptir. Bu binaların içinde, dışarıdaki havadan zarar görmeleri konusunda endişelenmenize gerek kalmadan ürünlerinizi üst üste istifleyebileceğiniz geniş açık alanlar bulunmaktadır.

Çelik depolar, ürünlerinizi evde veya işyerinde depolamak için bir yer ararken göz önünde bulundurabileceğiniz diğer depolama tesislerine göre birçok avantaja sahiptir. Bu onları çok daha dayanıklı yapar! Böylece pek çok farklı dış darbeden ve risklerden korunak sağlarlar.

Depo, malların depolanması için endüstriyel bir binadır. Depolar, üreticiler, ithalatçılar, ihracatçılar, toptancılar, nakliye işletmeleri, gümrükler ve diğer acenteler tarafından satılmayan malları depolamak için kullanılır. Depolar, birkaç yüz ürünü barındıran küçük binalardan yüz binlerce metrekareyi kaplayabilen ve milyonlarca ürün içeren büyük binalara kadar değişebilmektedir.