Adana, kültürü ve tarıma elverişli arazileri ile bilinmektedir. Adana’nın ilçesi Çukurova’da pamuk, buğday, soya fasulyesi, arpa, üzüm, narenciye gibi
ürünler büyük miktarlarda üretilmektedir. Ayrıca Çukurova bu tarım bölgesinin hem pazarlama hem de dağıtım merkezidir. Tarım sektörü dışında, Adana’nın üretiminin %29’unu oluşturan Tekstil ve deri sanayi de oldukça önemlidir.
Adana çelik yapılar için oldukça idealdir. Tarım gıdalarının saklanması için Adana depo ihtiyacının fazla olduğu illerimiz arasında yer almaktadır. Yüksek sıcaklıklara karşı korunması gereken ürünler için soğuk hava depolarına ihtiyaç duyulmaktadır. Adana, yaz aylarında sıcak ve kurak bir iklime sahip olan bir ilimizdir ve hasat edilen ürünlerin saklanabilmesi için soğuk hava depolarına ihtiyaç duymaktadır.
Adana çelik yapılara en çok ihtiyaç duyan illerimiz arasında yer almaktadır. Tarıma elverişli arazileri ile bilinen ilimiz, tarım ürünlerini işleyecek fabrikalara, üretimi yapılan ürünlerin depolanmasına, ürünleri sıcak hava koşullarından saklayabilmek adına geniş hacimli soğuk hava depolarına ihtiyaç duymaktadır.
Depo, antrepo, fabrika gibi yapıların çelik malzemesi sayesinde hızlı ve düşük maliyetler ile kurulabilmesi geniş hacimlerde istenilen arazi için kolaylıkla tasarlanıp üretilmesi gibi avantajlarından dolayı çokça tercih edilmektedir.
Adana, tarım ve sanayi sektörleri dışında birçok şirket ve kamu kuruluşunun bölgesel müdürlüklerini barındırmaktadır. Bu sebeple Adana’da TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi, diğer fuarlar, iş konferansları, sergiler, oteller gibi birçok sektör yer almaktadır.
Sıkça düzenlenen açık hava etkinlikleri, fuarlar, iş konferansları, sergiler için geçici yapılara ihtiyaç duyulmaktadır. Çelik malzemesi geçici yapılar için sıkça kullanılmaktadır. Hızlı kurulum, sökülüp takılabilme ve başka alana yeniden inşa edilebilme özelliklerinden dolayı Adana’da çelik yapılar sıkça tercih edilmektedir.
Bir çelik yapının tasarımını değiştirmek, beton veya ahşap yapılara göre çok daha kolaydır. Bu, onu gelecekte kullanım veya doluluk gereksinimlerinde değişiklik olabilecek binalar için ideal kılar. Ayrıca, binaları farklı amaçlarla yenilerken daha az maliyetli hale getirir. Çünkü sadece kullanımını veya görünümünü değiştirmek için tüm binayı yıkmak zorunda kalmazsınız.
Çelik yapılar tipik olarak beton veya ahşaptan daha uzun süre dayanır, çünkü beton gibi korozyona uğramazlar ve zamanla ahşabın yaptığı gibi kurumazlar. Bu, yapınızı bir kez inşa ettiğinizde, zaman içinde sık bakım ve onarım gerektiren diğer malzemelerle inşa edilenlerden daha uzun süre dayanacağı anlamına gelmektedir.
Çelik yapı malzemeleri genellikle yalnızca bir malzemeden yapıldığından çeliğin pound başına maliyeti beton veya ahşaptan çok daha düşüktür. Çelik yapı sektörü, inşaat sektörünün hızla büyüyen bir bölümüdür. Çelik yapılar bina inşaatı, endüstriyel uygulamalar ve inşaat mühendisliği projelerinde kullanılmaktadır. Çelik yapıların kullanımı, ahşap veya beton gibi geleneksel malzemelere göre birçok avantajı nedeniyle popülerlik kazanmıştır.