Antrepo Nedir?

Antrepo gümrüklerdeki malların korunası için oluşturulmuş depolardır. Depolar, malların depolanması için kullanılan binalar veya alanlardır.

Depolar genellikle toplu depolama için kullanılmaktadır. Üreticinin tesislerinde veya ticari ve endüstriyel alanlarda tesis dışında bulunabilmektedir.

Soğuk hava deposu, genellikle donma noktasının altında, düşük sıcaklıklarda tutulan özel bir depo türüdür. Soğuk hava deposunda depolanan mallar arasında et, balık, meyve ve sebze gibi gıda maddelerinin korunmasında Antrepo harika bir etkiye sahiptir.

Kuru depolama antrepoları, ürünlerin beton zemin üzerinde bidon veya paletler içinde depolandığı bir depo türüdür. Kuru depolama depoları genellikle tüm konteyner yüklerini depolamak için yeterince büyüktür. Bu tesislerin büyüklüğü 100.000 fit kareyi (9.300 m2) aşabilir.

Kuru depolama tipik olarak ev eşyaları, giysiler ve bozulmadan saklanabilen diğer tüketim malları gibi bozulmayan ürünler için kullanılır. Bazı durumlarda, yeterince soğuk tutulabiliyorlarsa, bozulabilir ürünlerin taşınması için kuru depolama depoları da kullanılabilmektedir.

Antrepo Nedir?

Depo, depolama alanıdır. Bu tür yerleri üreticiler ve ithalatçılar kullanmaktadır. Yine ihracatçılar ve toptancılar da bu tür yerleri sıklıkla kullanmaktadır. Yine nakliye işletmeleri ile gümrükler vb. tarafından kullanılmaktadır. Genellikle şehirlerin sanayi bölgelerinde tırlara veya vagonlara mal yüklemek ve boşaltmak için yükleme rıhtımları vardır.

Bir depo, başka bir yere veya hava trafiği sıkışıklığı nedeniyle hava yoluyla taşınan öğeleri depolamak için bir havaalanında olabilir. Depolar normalde lojistik verimlilik için büyük bir ulaşım merkezine kolay erişime sahip bir yerde inşa edilmektedir. Antrepo gümrüklerde malların korunmasında son derece kritik bir öneme sahiptir.

Depo, malların depolanması için endüstriyel bir yapıdır. Kelime, "beklemek" anlamına gelen Fransızca "warer" kelimesinden gelir. Dağıtım merkezi şirketlerin ürünleri tekrar sevk edilinceye kadar depoladığı büyük bir tesistir. Antrepolar tam da bu noktada son derece etkili ürünlerdir.

Antreponun Özellikleri

Antrepo, malların depolanması için ticari bir binadır. Depolar, imalatçı, ithalatçı, ihracatçı, toptancı, nakliyeci, gümrük vb. tarafından kullanılmaktadır. Genellikle şehir ve kasabaların sanayi bölgelerindeki büyük düz yapılardır. Genellikle kamyonlardan mal yüklemek ve boşaltmak için yükleme rıhtımları vardır. Bazen malları taşımak için vinçleri ve forkliftleri ya da kamyonların kendi başlarına geri dönebilecekleri geniş bir alanı vardır.

Dağıtım merkezi, ürünlerin perakendecilere veya doğrudan tüketicilere gönderilmeden önce depolandığı yerdir. Bir dağıtım merkezi, tipik olarak, sıralı veya ızgara düzeninde düzenlenmiş birçok depodan oluşur. Depo, malların depolandığı yerdir. Ticari bir işletme veya bir şirket, kuruluş veya devlet kurumunun tesisi olabilir. Depolar, genellikle, malların depolanmasını ve alınmasını kolaylaştırmak için çelik takviyeli beton duvarlar ve metal yükleme bölmeleri olan büyük binalardır.

Depo yönetim sistemi, bir kuruluşun deposunda veya dağıtım merkezinde depolanan tüm ürünlerin konumunu ve durumunu izleyerek fiziksel bir envanterin yönetilmesine yardımcı olan bir yazılım uygulamasıdır. İş günlerinde herhangi bir zamanda envanter seviyeleri ile ilgili bilgilere erişmesi gereken yöneticiler ve satış personeli gibi kullanıcılara gerçek zamanlı veriler sağlarken, sipariş alma, yerleştirme, toplama ve paketleme gibi birçok görevi otomatik hale getirmektedir.