Ankara Çelik Yapı

Ankara, İstanbul, Kocaeli başta olmak üzere Türkiye’nin her iline kolaylıkla hizmet sağlıyoruz. Ankara çelik yapı firmaları arasında Cold Formed olarak uzman ekibimizle sizlere estetikli mimari yapılar sunuyoruz.

CFS-S, CFS-S1, CFS-S2, CFS-S3, CFS-S4, CFS-S5, CFS-FLEX-L, CFS-FLEX-XL, CFS-FLAT yapı serilerimiz ile sizlere Türkiye’nin her bölgesinde istediğiniz açıklıkta endüstriyel çözümler sunuyoruz.

Ankara Çelik Konstrüksiyon

Doğa şartlarına dayanım gösteren tüm ürünlerimiz Ankara’da zorlu geçen kış aylarına dayanıklı olarak üretilmektedir. Ürünlerimiz üstün mukavemetli özel çelikler olarak üretilmektedir. CFS serilerimiz tüm zorlu hava şartlarına dayanıklı her proje için özel olarak tasarlanmaktadır.

Ankara çelik yapı malzemesinin en fazla ihtiyaç duyduğu illerimiz arasında yer almaktadır. Kara iklimine sahip başkentimiz Ankara’da yıllık ısı derecesi 40C° ile -24C° arasında değişiklik göstermektedir. Ankara’da sıkça tercih edilen çelik yapılar kış aylarında meydana gelen yopun kar yağışı, aşırı yağışlar ve sel baskınları gibi birçok zorlu hava koşullarına dayanıklı olarak üretilmektedir.

Her İklime Dayanıklı Çelik Yapılar

Çelik yapılar zorlu hava şartlarına dayanıklı yapılar olarak inşa edilmektedir. Çelik yapılar üstün mukavemete ve dirence sahip olması nedeniyle özellikle soğuk hava bölgeleri için ideal yapılar olarak tanımlanır. Çelik yapılar çok yüksek sıcaklıklar ve donma noktasının altındaki sıcaklıklara uygun yapılardır. Ayrıca galvanizli çelik yapılar su, oksijen ve demirin bulunduğu alanlarda paslanmaya karşı yapının korunmasını sağlamaktadır.

Çelik yapı diğer yapı malzemelerine göre sıcak ve soğuk havalara karşı dirençli bir yapıya sahiptir. Beton yapılar ve işlenmiş metal yapılar, uzun süre neme maruz kaldığında pas ve korozyona karşı hassas yapılar olarak karşımıza çıkmaktadır. Galvanizli Çelik yapılar ise pasa karşı bariyer görevi gören yapıya sahiptir.

Sağanak Yağış ve Sel

Çelik konstrüksiyon yapılar sağanak yağışlara karşı dirençlidir. Aşırı yağış alan bölgelerde çelik yapı malzemesi tercih edilmektedir. Çelik yapılar kolayca kurulan platform yapı sayesinde aşırı yağış alan bölgelere yüksek platform ile inşa edilerek sel meydana geldiğinde yapının su almasını engeller.

Kar Yağışı

Çelik yapılar dayanıklı, sağlam yapı malzemesi sayesinde hasar görmeden büyük kar yüklerini taşıyabilir niteliktedir. Çelik yapılar çatılarda meydana gelen sızıntılara, ağır kar yüklerine ve su hasarına karşı dirençli yapılardır.

Şiddetli Rüzgarlar

Üstün mühendislik teknolojisi ile inşa edilen çelik yapılar şiddetli rüzgarlara karşı dirençlidir. Rüzgar kuvveti ne kadar büyük olursa olsun çelik yapı eğilmez, bükülmez ve çatlamaz.

Yüksek Sıcaklık

Çelik düşük sıcaklıklarda doğal yalıtımı sayesinde sık kullanılan yapı malzemesidir. Aynı zamanda çelik yapı malzemesi ısıyı iyi ilettiği için çelik yapılarda ısı eşit miktarlarda dağılır. Bu nedenle çelik konstrüksiyon yapılar yüksek sıcaklığın bulunduğu bölgelerde ahşap yapılar ve betonarme yapılara göre oldukça kullanışlıdır.

Çelik yapılar, iklim değişikliği ve hava koşullarına dayanıklı olması sebebiyle her bölgede inşa edilebilecek bir yapı olarak karşımıza çıkmaktadır.