Gaziantep Çelik Yapı

Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde bulunan Gaziantep ilimiz kültürü ve tarıma elverişli toprakları ile bilinir.

Başta Antep fıstığı olmak üzere birçok sebze meyve üretimi yapılmaktadır.

Gaziantep; pamuk, akrilik iplik, halı, un, irmik, makarna, gıda maddeleri, bitkisel yağ, plastik, deterjan üretimi, tekstil, deri ve plastik gibi birçok sektörün bulunduğu gelişmiş sanayiye sahip illerimizden biridir. Gaziantep’te birçok sanayi siteleri mevcuttur. Ayrıca Türkiye’nin en büyük sanayi sitesi Gaziantep’te bulunmaktadır. Bu sebeple Gaziantep çelik yapıların sıkça tercih edildiği bölgeler arasında yer almaktadır.

Geniş tarım arazilerine sahip olan Gaziantep çelik depoların en çok ihtiyaç duyulduğu illerimizde arasında yer alır. Gaziantep’te çelik yapılara ihtiyaç duyulmasının sebeplerinden biri depolama alanı ihtiyaçlarıdır. Tarıma elverişli topraklara sahip olan ilimizde sürekli işleyen fabrikalara da ihtiyaç duyulmaktadır.

Gaziantep’te Çelik Yapılara Neden İhtiyaç Vardır?

Gaziantep çelik yapıların en çok ihtiyaç duyulduğu illerimizden biridir. Gaziantep ilinde gelişmiş tarım ve sanayi, birçok sektörde üretim yapılma olanağı sağlamaktadır. Üretim yapacak olan fabrikalara duyulan ihtiyacı, hızlı kurulum ve düşük maliyetli imkanlar sunan çelik yapılar karşılamaktadır. Çelik yapı malzemesi sayesinde istenilen alanda inşa edilmek istenen fabrika hızlı, güvenli ve düşük maliyetlerle inşa edilmektedir.

Fabrikalara duyulan ihtiyacın yanı sıra Gaziantep depo ihtiyacının fazla olduğu illerimizdendir. Üretilen mallar ve mevsiminde toplanan tarım ürünlerinin depolanması için geniş hacimli depolara ihtiyaç duyulmaktadır

Gaziantep ilimizde yaz aylarında sıcaklık derecesi 44 °C’ye kadar yükselmektedir. Bu sebeple toplanan tarım ürünlerinin bozulmadan saklanabilmesi için soğuk hava depolarına ihtiyaç duyulmaktadır. Gaziantep çelik soğuk hava depolarına ihtiyaç duyan illerimiz arasında yer almaktadır.

Çelik Depoların Kullanım Özellikleri Nasıldır?

Çelik depo, çelikten yapılmış bir yapıdır. Geniş bir kullanım alanına sahiptir. Bu tür ürünler; eşitli amaçlar için kullanılabilmektedir. Bu binalar sadece dayanıklı olmakla kalmaz, aynı zamanda ihtiyaçlarınıza göre özelleştirilebilirler. Çelik depoların tercih edilmesinin temel nedeni, ahşap veya beton gibi diğer malzemelere göre çeşitli avantajları olmasıdır. Çelik depo kullanmanın avantajlarından bazıları şunlardır:

  • Dayaklıdırlar
  • Sağlamdırlar
  • İhtiyaca göre değiştirilebilirler
  • Fiyat – kalite dengesine sahiptirler

Çelik, dünyadaki en dayanıklı malzemelerden biridir. Korozyona karşı dayanıklıdır ve herhangi bir hasar olmadan daha uzun süre dayanabilir. Diğer malzemelere göre daha uzun ömürlüdür ve diğer malzemeler gibi düzenli bakım gerektirmez.

Çelik depolar, normal ahşap veya beton depolara göre son derece sağlamdır. Bu binaların kendi iç kirişleri olduğundan, üzerlerinde hiçbir yük olmadığında bile sağlam kalmalarına yardımcı oldukları için herhangi bir ek desteğe ihtiyaç duymazlar! Bu da çelik depoları, yapının kendisini zorlamadan ağır eşyaları depolamak için ideal kılar!

Çelik depolar ihtiyaçlarınıza göre kolayca özelleştirilebilmektedir. Çelik depolar farklı tasarım ve şekillerde geldiğinden, deponuzu sizin istediğinize göre tasarlayabilecek birini bulma konusunda endişelenmenize gerek yoktur. Üstelik bu tür depoların fiyatları da bütçe dostudur.