İzmir Çelik Yapı

Cold Formed Steel olarak Türkiye’nin birçok bölgesine hizmet vermekteyiz. Ege bölgemizde yer alan turizm kentlerinden biri olan İzmir çelik yapılar için çok fazla tercih edildiği illerimizden biridir.

İzmir, Ege denizine olan kıyısıyla herkesi büyüleyecek koyları, doğa manzaraları ile insanları büyülemektedir. İzmir, tarihi mekanlarından mutfaklarına, fuarlarından tatil köylerine kadar herkesin kendinden bir şeyler bulacağı eşsiz bir mekandır. Çelik yapılar tüm ihtiyaçlara yanıt verebilirlik adına Ege bölgesinde sıkça kullanılan ve kullanımı yaygınlaşan yapılar haline gelmiştir.

İzmir çelik yapı malzemesinin en çok ihtiyaç duyulabileceği illerimizden biridir. İzmir’de köklü turizm geçmişinin yanı sıra artan nüfus ve turizm yapısıyla hızlı çözümler gerektiren yapılara ihtiyaç duyulmaktadır.

Turizm Sektöründe Çelik Yapı

Turizm sektörü ülkemizin gelir kaynakları arasında yer almaktadır. Giderek gelişmekte olan turizm sektöründe karşılanması gereken ihtiyaçlar da giderek artmaktadır. Turizm sektöründe ihtiyaçlara yönelik üstün çözümler sunan çelik yapılar sıklıkla tercih edilmektedir.

Çelik yapılar turizm sektöründe;

  • şehirlerin sürdürülebilir gelişimini sağlamak,
  • zengin turistik mimari tasarımlar üretmek,
  • ekolojik dengeye zarar vermeden çevreci yapılar inşa etmek,
  • doğanın manzara bütünlüğünü korumak,

başta olmak üzere birçok hususu esas alarak üretilmektedir. Çelik yeşil bir yapı malzemesi olduğu için çevreye zarar vermeden ve çevre düzenini bozmadan yeni nesil yapılar inşa etmek oldukça kolaydır.

Çelik yapılar kullanılarak istenilen estetik mimari tasarımları uygulamak turizm sektöründe çelik malzemesinin kullanımını artırmaktadır. İlgi çekici ve doğa ile iç içe tasarlanan turistik alanlar bireylerin doğada vakit geçirmelerini, sosyal aktivitelerde bulunmalarını sağlar.

Çelik yapıların inşaat süresi diğer yapılara göre çok daha kısadır. Bu sebeple ihtiyaç dahilinde fabrika üretimi tamamlandıktan sonra sökülüp takılabilir malzemeleriyle istenilen alana kısa sürede inşa edilebilir. Ayrıca kısa sürede inşa edilmesi yatırım sermayesini oldukça azaltır.

Geri Dönüştürülebilir Çelik

Çelik yapılar doğa dostu, ekolojik dengeye zarar vermeyen, geri dönüştürülebilir yapılardır. Çelik malzemesi %100 geri dönüştürülebilir niteliktedir. Çelik malzemesini geri dönüştürdükten sonra dahi gücünü korumaktadır. Günümüzde kullanılan çelik malzemelerin çoğu geri dönüştürülmüş çelik içermektedir.

Çelik malzemeyi eriterek geri dönüştürmek, demir cevheri kullanarak yeniden saf çelik üretmekten daha kolaydır. Çelik malzemesinin geri dönüştürülmesi neredeyse 18 milyon haneye bir yıl elektrik enerjisi sağlayacak kadar büyük oranlarda enerji tasarrufu sağlamaktadır.

Ayrıca çelik malzemeleri geri dönüştürmek, çevreyi çöp yığınından korur ve çöp sahalarında çelik malzemelerin azalmasına olanak tanır. Ayrıca bu geri dönüşüm çelik üretim fabrikalarında kullanılan elektrik ve sudan da bolca tasarruf sağlar.

Çelik yapılar tercih etmek diğer yapılara göre alandan tasarruf ederek daha fazla ağacın yetişmesi ve atmosferdeki oksijenle miktarının artmasını katkı sağlar. Ayrıca çelik yapıların diğer yapılara göre uzun ömürlü yapılar olması da bizlere maliyet, elektrik, su, zaman gibi konularda birçok enerji tasarrufu sağlar.