Çelik Konstrüksiyon Hangar

Çelik konstrüksiyon hangar, çelikten yapılmış bir hangar türüdür. Çelik konstrüksiyon hangar, uçak, araç ve diğer ekipmanların depolanması gibi birçok amaç için kullanılabilmektedir.

Hangarları inşa etmek için çelik kullanmanın temel avantajı, çok güçlü ve dayanıklı olmasıdır. Bu aynı zamanda büyük uçakları veya helikopterleri barındırabilecek büyük yapılar inşa etmeyi de mümkün kılmaktadır.

Çelik konstrüksiyon hangarların en yaygın türü oluklu çelik sac yapıdır. Bu tip çelik konstrüksiyon hangarları, perçin veya cıvata ile birleştirilen oluklu çelik levhalardan yapılmaktadır. Oluklu çelik sac yapı, sahibinin veya üreticiden sipariş eden müşterinin ihtiyaçlarına bağlı olarak birçok farklı şekilde tasarlanabilir.

Oluklu çelik sac yapı, hangarlar için kullanılan diğer inşaat malzemeleri türlerine göre çeşitli avantajlara sahiptir. Hafif ama aynı zamanda çok güçlü ve dayanıklıdırlar. Çünkü esas olarak, fren pres makinesi veya fren kesme makinesi olarak adlandırılan bir pres makinesi kullanılarak farklı bölümlere şekillendirildikten sonra tek bir büyük parça halinde birbirine kaynaklanmış ince metal levhalardan oluşmaktadır.

Çelik Konstrüksiyon Hangar Yapıları

Çelik konstrüksiyon hangar, uçak hangarı, tekne hangarı vb. olarak kullanılan prefabrik bir yapıdır. Depo veya atölye olarak da kullanılabilir. Bu tür yapılarda kullanılan çelik yapı diğer malzemelerden daha güçlüdür ve ağır yükler taşıyabilmektedir. Çelik yapı az bakım gerektirmektedir. Çelik yapının montajı ve sökülmesi kolaydır. Ayrıca çelik yapı, gerçek projenin boyutuna göre inşa edilebilmektedir.

Çelik konstrüksiyon hangar, uçak ve diğer araçlar için hangar olarak kullanılabilen bir yapı yapısı türüdür. Çelik konstrüksiyon hangar genellikle çelikten yapılır ancak alüminyum veya diğer malzemelerden de yapılabilir. Çelik konstrüksiyon hangarların tasarımı ve görünümü, binanın amacına bağlı olarak büyük ölçüde değişmektedir.

Yeni Nesil Çelik Konstrüksiyon Hangar

Çelik konstrüksiyon hangarlar, dikdörtgen ve kavisli formlar gibi çeşitli ebat ve şekillerde mevcuttur. Hangarın boyutu, diğer çevresel koşulların yanı sıra rüzgar hızı ve yönü gibi faktörlerden etkilenebilecek binanın boyutuna bağlıdır.

Çelik konstrüksiyon hangar, uçakların depolanması ve bakımı için kullanılabilen prefabrik bir yapıdır. Aynı zamanda bir uçak hangarı veya sadece bir hangar olarak da bilinir. Bu yapılar öncelikle çelikten yapılmıştır. Bu da onları güçlü ve dayanıklı kılar. Bir süredir kullanımdalar ve araçların depolanması ve bakımı için en iyi seçeneklerden biri olarak kabul ediliyorlar.

Bu yapıların diğer malzemelere göre tercih edilmesinin temel nedeni, üstün mukavemet, dayanıklılık, uzun ömür ve korozyona karşı direnç göstermeleridir. Bu özellikleri onları soğuk, sıcak ve nemli olmak üzere her türlü iklimde kullanıma uygun hale getirmektedir.

Tasarımlarına gelince, kullanıldıkları amaca bağlı olarak farklı türleri mevcuttur. Örneğin, uçakları depolamak istiyorsanız, 10-12 fit yüksekliğinde bir hangarı, bakımını yapmak istiyorsanız 8-10 fit yüksekliğinde bir hangarı seçmelisiniz. Seçim, gereksinimlerinize bağlıdır, çünkü her iki türün de kendi avantajları ve dezavantajları vardır.