Çelik Ev Modelleri

Çelik ev modelleri kullanım avantajı sunan ürünlerdir. Betonarmeye göre çokça avantaja sahip çelik evler son zamanlarda sıklıkla tercih edilmekte.

Depreme dayanıklı olması, maliyetinin daha az olması ve hızlı teslimat seçenekleriyle birçok kişiyi cezp etmektedir. Bununla ilgili aklımıza gelen sorulardan biri de çelik ev seçerken model konusunda nasıl seçenekler olduğudur.

Çelik evler, kişinin isteğine göre tasarlanmaktadır. Tek katlı, iki katlı ya da üç katlı yapılabilmektedir. Önemli olan çelik malzemesinin dayanıklı ve yapan kişilerin uzman olmasıdır. Mimarlar projenin çizimini gerçekleştirmekte ardından da mühendisler, statik hesaplamalarını sağlamaktadır. En son maliyet hesaplamaları gerçekleştirilir.

Mutfak ve oda seçimleri tamamen kişiye bırakılmaktadır. Amerikan mutfak ya da normal mutfak tercih edilebilir. Daha minimalist anlayışla yapılan mimarilerde Amerikan mutfak tercihi göze çarpmaktadır. Daha geniş bir ev yapımı içinse mutfağın ayrı olması yine tercihe bırakılmakla birlikte daha ideal olacaktır. Çelik ev modelleri farklı özelliklere sahiptir.

Tek Katlı Çelik Ev Tipi

Burada mimar çizimi tek kat üzerinden gerçekleştirir. İnşaat mühendisinin statik hesaplamalarından sonra tek katlı olarak planlama yapılarak; kapı, pencere gibi bölümler montajı yapılmaktadır.

Çatı tercihi kişiye bırakılır. Geleneksel çelik evlerin çatıları üçgen şeklinde yapılır ancak kişi farklı bir tasarım da isteyebilir. Mektup zarfı şeklinde çatı yapımı da mümkündür. Mektup zarfı çatı geleneksel çizginin biraz ötesindedir. Daha içinde bulunduğumuz yüzyılda hitap eden modern bir çizgisi mevcuttur. Daha sıra dışı bir tasarım isteyenler için idealdir.

1+1, 2+1,3+1 şeklinde tercih edilir genellikle. Mimar alana göre çizimi yaparken, evi yaptıracak kişiyle koordineli olarak çalışma yürütecektir. Tasarım olarak kişi renk seçimi, duvar kağıdı seçimini gerçekleştirebilir. En yaygın desenlerden olan tuğla deseni oldukça rağbet görmektedir.

En önemli konulardan biri burada ev yapımının dışında tesisat işlemlerinin sağlanmasıdır. Yapacak kişinin alanına uzman olması, bütün detayların düşünülüp öyle yapılması çok önemlidir. Sonrasında problem yaşanmaması adına dikkat etmekte fayda var.

Evin tasarımı, yapısı kadar tesisatın doğru yapılması da önem arz eder. Tek katlı çelik evlerin çok sıra dışı bir durum olmadığı sürece, yapım süresi daha da kısalacaktır ve kişiye daha hızlı teslim edilecektir. Çelik ev modelleri tam da talebinize uygun bir şekilde tasarlanmaktadır.

Dublex Çelik Ev Tipi

En çok rağbet gören iki katlı çelik evlerdir. Aile için ideal yapılardır. Çatısı yine tek katlı çelik evlerdeki gibi mektup zarfı ya da üçgen şeklinde tasarlanabilir. Mekanik tesisat işlemleri tek katlı çelik evlere göre biraz daha uğraştırıcı olabilir. Aynı zamanda teslimat süresi de buna istinaden biraz daha fazla sürebilir.

Tek katlı çelik evlere göre çok daha konforludur. Büyük olmasından kaynaklı ısı tüketimi düşünen kişiler için de çelik evler, yüksek izolasyon malzemeleri kullanıldığı için ısı tasarrufu sağlamanızda yardımcı olacaktır.

Bungalov Çelik Ev Tipi

Tatil bölgelerinde sıklıkla karşılaştığımız bungalov modeli de modern çizgisiyle birçok kişinin dikkatini çeken bir yapı. Çelik ev yaptırmak isteyenler için farklı bir seçenek sunuyor. Bu model standardın biraz daha dışında yer aldığı için yapım süresi bir miktar daha uzayabilir.